Totalentreprise Bergen

Totalentreprise

Vi har lang erfaring med oppføring av næringsbygg og boliger i totalentreprise, og vi hevder dette er den beste entreprisemodellen for en Byggherre med tanke på pris, løsninger, byggetid, risiko og ansvarsforhold der vi tar ansvaret for både prosjektering og utførelse.

Vi tar hånd om alt

Vi kan ta hånd om hele byggesaken fra tegning av bygget, prosjektering, byggesøknader, til oppføring av bygget. Når bygget er ferdig sørger vi for å innhente nødvendige offentlige tillatelser for å ta bygget i bruk til avtalt tid, samtidig som vi utarbeider nødvendige driftsinstrukser som byggherre/driftspersonell kan benytte for riktig vedlikehold og sikker drift av bygget i fremtiden, noe som gir beste forutsetninger for lave driftskostnader og lengst mulig levetid.

Har du spørsmål, ta gjerne kontakt!

Vi har levert flere samspillsprosjekter, hvor prosjektene i tidlig fase utvikles i samarbeid mellom Byggherre, totalentreprenør og arkitekt. Dette fører til bedre utnyttelse og optimalisering av konstruksjoner og materialbruk, noe som resulterer i et rimeligere og mer bærekraftig bygg. Vi kan også være behjelpelige i prosess med leietakere og leieavtaler i bygget.

Når rammene for prosjektet er satt og tegningsgrunnlaget fra arkitekt er på plass starter vi prosessen med prosjektering av alle fag. Vi prosjekterer de fleste prosjektene våre i BIM, hvor alle fag inkluderes i modellen. Her vil en av våre erfarne prosjekteringsledere lede prosessen fra oppstartsmøte til ferdig koordinerte arbeidstegninger og BIM-modell for prosjektet, og Byggherrens beslutningsplaner for materialvalg etc. vil bli fulgt opp parallelt, slik at Byggherre alltid har god tid på å ta riktige valg basert på god og tidlig informasjon fra prosjekteringsgruppen.

Det stilles stadig strengere krav og forventninger til energieffektivitet, Co2 avtrykk og forurensning fra nybygg gjennom hele sitt livsløp. Prosjektets miljøprofil må besluttes tidlig for best mulig resultat og vi har god erfaring med dette. Vi kan bistå med sertifisering hos Breeam-Nor, hvor vi har levert flere prosjekter med sertifikat i klasse Excellent, både i prosjekterings- og byggefasen. Vi praktiserer også fossilfrie byggeplasser på flere av våre prosjekter, og har stort fokus på gjenbruk av byggematerialer der dette er mulig. Her vil involvering i tidlig fase bidra til å finne de gode mulighetene til et grønnere bygg.

Vi har levert mange prosjekter som er oppført med taktbasert fremdrift i henhold til prinsipper fra LEAN-Construction. Dette gir en forutsigbarhet og ryddighet på byggeplassen som kommer alle fag til gode og øker kvaliteten på arbeidene som utføres samt minimerer risiko for avvik og uønskede hendelser. Det gjør også status på ferdigstillelse veldig synlig, slik at både vi og Byggherre kan ha god oversikt og trygghet for at prosjektet følger avtalt fremdrift.

Våre byggeplasser skal være gode arbeidsplasser for alle som skal utføre arbeider for oss enten det er i kortere eller lengre tidsperioder. Vi har stort fokus på at riggfasiliteter skal være så god som praktisk mulig, og i mange tilfeller langt bedre enn det som er dagens krav. Vi organiserer ofte sosiale tilstelninger for alle arbeidere på byggeplassen og gjerne teambuildinger på tvers av fagene. Dette bidrar til bedre samhold og samarbeid på byggeplassen i tillegg til at vi blir bedre kjent med personene som utfører arbeidene på plassen. Dette skaper større tillit og en mer åpen kommunikasjon innad på byggeplassen, noe vi mener er essensielt for å oppnå et best mulig resultat.

 

            

Referanser

Ta kontakt

Har du spørsmål, ta gjerne kontakt!

VI BYGGER KVALITET OG TILLIT